Wat is Psychosociale Counseling: 

 

Bij Psychosociale Counseling gaan we er vanuit dat ieder mens zelf in staat is om richting en zin aan haar/zijn leven te geven. Soms is je innerlijke balans verstoord, je komt er zelf niet meer uit . Bij Psychosociale Counseling werk je aan nieuwe inzichten, het herkennen van de patronen die je belemmeren in je dagelijkse leven. Jij als mens staat hierin centraal.

 

Bij welke problemen en klachten: 

 

Psychosociale therapeuten kunnen je helpen bij verschillende klachten, problemen of vraagstukken, waaronder: angsten, fobieën, depressie, onzekerheid, stress of trauma’s. Ook relatieproblemen, problemen op het werk kunnen effectief aangepakt worden. 

Verder kunnen lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en rugpijn soms de oorzaak zijn van psychische klachten. Zeker als er geen medische verklaring voor de klacht is gevonden

 

Hoe gaat het in zijn werk:

 

Eerst maken we een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en geef je aan waarbij je mijn hulp wilt hebben. Samen kijken we dan wat het beste bij jou past.

 

Het vervolgtraject zal bestaan uit een aantal sessies, meestal tussen de 4 en 8. Gedurende deze sessies brengen we eerst je situatie goed in kaart. Vervolgens zullen wij samen de mogelijke problemen verkennen en zoeken naar de oorzaken en mogelijke oplossingen.

Wil je meer weten? Klik op de onderstaande knop.